ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020

Θ. Μπαρής: Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο στη διαχείριση του Φράγματος 


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Θ. Μπαρής: Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο στη διαχείριση του Φράγματος 

Για τις εξελίξεις σχετικά με την ολοκλήρωση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου αλλά και τις διεργασίες για την συγκρότηση διαδημοτικού φορέα για τη διαχείρισή του μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής.


Όπως υποστήριξε αναφορικά με το θέμα υπάρχουν κάποια θετικά αλλά και κάποια ζητήματα στα οποία υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ανάμεσα στους Δημάρχους.

«Το θετικό είναι ότι το Φράγμα την επόμενη χρονιά θα είναι σε θέση να υδροδοτήσει τις περιοχές που προβλέπεται να υδροδοτηθούν, χωρίς να αποκλείεται ότι και φέτος, σε μια πρώιμη φάση να βοηθηθούν κάποιες περιοχές που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ως προς τον Φορέα η Πολιτεία έχει προχωρήσει σε μια εργολαβία «σκούπα» προκειμένου να προχωρήσει η δεύτερη φάση για την υδροδότηση πολλών οικισμών της Δ. Αχαΐας και του Ερυμάνθου και ταυτόχρονα την συντήρηση και λειτουργία του φράγματος. Σύντομα θα έχουμε νέα για το πώς προχωράει».

Απαντώντας στο ερώτημα εάν ουσιαστικά ιδιώτης αναλαμβάνει πλέον για τα επόμενα χρόνια τη διαχείριση του φράγματος ο Δήμαρχος Ερυμάνθου απάντησε τα εξής:

«Δεν μπαίνει ιδιώτης υπό την έννοια ότι το έργο δίδεται σε κάποιον ιδιώτη για να το «τρέξει». Υπάρχει η υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών ο οποίος θα είναι ο κύριος φορέας του έργου. Αυτό το διάστημα η συγκεκριμένη υπηρεσία θα συνεργαστεί με τον ιδιώτη. Οφείλω να ομολογήσω ότι η δική μου θέση και της δημοτικής μας Αρχής ήταν μια διαφορετική προσέγγιση για το πώς θα έπρεπε να λειτουργήσει. Θεωρούσαμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχουν τον κυρίαρχο ρόλο. Εμείς είμαστε εδώ σε κάθε περίπτωση έστω και με αυτό τρόπο να ελέγχουμε για το πώς θα τρέχουν τα πράγματα στο εξής και όταν αυτό θα ολοκληρωθεί, ελπίζω να έχει η Τ.Α. την ωριμότητα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.»  




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο